SPRIEVODCA NA NÁJDENIE SVOJEJ PODPISOVEJ VÔNE.

Nájsť svoju charakteristickú, tzv. podpisovú vôňu nie je ľahká cesta, ale sme tu, aby sme vám ju pomohli nájsť.
Ako ju nájdete :
1. Vyskúšajte iba 3 vône naraz.
Spočiatku, najmä ak naozaj nemáte predstavu o tom, čo sa vám páči, ovoňajte všetko. Ale prieskum obmedzte na ovoňanie maximálne 3 vôní počas jednej návštevy parfumérie. Dajte každej vôni svoj vlastný priestor.

2. Začnite ľahšími vôňami.
Je lepšie začať s vodnatejšími alebo pižmovými vôňami. 50% populácie pižmo ani necíti.Vôňe Ramon Molvizar Precious je typická vodná vôňa a Sol Sun zase ľahká vôňa lotosového kvetu a cukrovej trstiny. Prejdite z vodných tónov na pižmo a citrusy od Ramona Molvizara Smart Goldskin. Luxusná kombinácia citrónu, melónu a pižma.

3. Vôňa vás musí očariť.
Ak vás niektorá vôňa osloví, stále sa k nej vraciate, nechajte si ju nastriekať na pokožku, pretože chémia tela môže ovplyvniť to, ako vôňa vonia. Vôňu striekajte na miesta kde pulzuje krv (napr. zápästie, ohyb lakťa). Privoňajte si každých 20 minút, alebo o hodinu aby ste zistili, či sa vám páči.

4. Netrápte sa, ak nemáte radi oud, alebo iné ,neznáme vône.
Každý hovorí o svojej láske k oudu, ako o tej najkrajšej, ale nerobte si starosti, ak sa vám oud nepáči. Preferencia vôní je často zakorenená v znalosti. Ak skúsite oud a nikdy pred tým ste ho nenosili, nie je to tak, že by sa vám nepáčil. Je to tak, že sa váš nos učí. Pre začiatok vyskúšajte veľmi príjemnú kombináciu marhule a oudu od Ramona Molvizara Art&Gold&Perfume.

5. Pokúste sa pochopiť, čo cítite.
Vône porovnávajte a pokúste sa zadefinovať, čo sa vám nepáči.
Pižmo: Môže voňať ako podpazušie vysokoškolského zápasníka, ale pižmo je v skutočnosti vôňa čistého prádla.
Dymová: Môže voňať ako horiaci táborák, cédrové lupienky alebo sfúknutá zápalka.
Citrusová: Pomaranč, limeta, citrón. Často nám pripomínajú kúpele s pekným štúdiom jogy.
Drevnatá: Tieto vône sa môžu pohybovať od krémovej orechovej ( oriešková zmrzlina), cez santalové drevo,korenisté a drsné ako pižmová stará skriňa( pačuli), až po starú ceruzku č.2 ( cédrové drevo)
Zelená: Zahŕňa kriedovú dochuť zo zberu pšenice, ako aj orosený mach, či jarné ráno.
Vodná: Kde sa 7Up stretáva s perličkovým kúpeľom.
Orientálna: Kadidlové tyčinky s miernym nádychom korenia alebo sladkosti.
Položte si otázku: ,, Bolí ma hlava , keď nosím túto vôňu? Cítim náladu vďaka tejto vôni , akú chcem cítiť? “
Vyskúšajte vôňu najkrajších ruží na svete v parfume Rose Goldskin od Ramona Molvizara.

6. Nepoužívajte kávové zrná.
Kávové zrná nájdete takmer v každej parfumérii. Ak sa opýtate predajcu na čo slúžia, bude tvrdiť, že káva ,,resetuje“ vaše indikátory vône. Toto tvrdenie je prežitok. Je to iba ďalšia silná vôňa. Miesto kávy si radšej privoňajte k vašej čistej, nenavoňanej pokožke. Naozaj to funguje. Niečo na vašej vlastnej vôni a ph prekalibruje váš nos.

7. Zistite, ako sa vám vôňa otvorí po 4 hodinách.
Vône sú živé organizmy a časom sa vyvíjajú. Vysoké tóny trvajú asi 20 minút a je to váš prvý dojem z vône. Stredné tóny vydržia 3-4 hodiny.

8. Pochopte, prečo niektoré vône stoja 50 eur a niektoré 500 eur.
Lacnejšie vône majú tendenciu mať vrchné tóny spočiatku veľmi, veľmi intenzívne. Drahšie vône majú zložité srdce aj spodné tóny a tým tendenciu mať dlhodobejšiu silu. Nepochybne cenu parfumu určuje aj balenie a komponenty použité pri výrobe. Španielska niche parfuméria Ramon Molvizar patrí medzi špičku parfumérií na svete. Výrazná a jemná vôňa Ramona Molvizara dobýja výnimočné nápady a dokonalé prevedenie všetkých komponentov od najvoňavejších až končiac čistými líniami elegantného dizajnu fliaš spolu s použitím 23k zlata vo vnútri flakónu. Ak ešte stále hľadáte tú svoju podpisovú vôňu a nechcete byť priemerný ale jedinečný, vyberte si vôňu od Ramona Molvizara!